Látogatóink száma 2008.06.14- óta:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa139
mod_vvisit_counterTegnap41
mod_vvisit_counterA héten363
mod_vvisit_counterA hónapban2175
mod_vvisit_counterÖsszes503042

Cégkatalógus


Üdvözöljük a Klíma Buda oldalán!

Ma már egyre nagyobb az igény a mindennapok komfortfokozatának növelésére. Lakásunk, irodánk, családi házunk klimatizálására több lehetőség is van.

Legjobb helyzetben azok vannak, akik még az építkezés során, pontos tervek alapján, beépített légtechnikát alkalmaznak. Ez a megoldás a legtisztább, és a legjobb eredményt nyújtja, ráadásul nem csak a hűtés, hanem a fűtés, és a frisslevegő utánpótlás is megoldható egyúttal. Jelenleg az egyik legelterjedtebb megoldást a split rendszerű klíma, légkondícionáló nyújta. Ezek esetében a telepítés általában nem jár túl nagy bontással, tehát már lakott, kész lakásokban is megoldható.

 Áruk is elérhető a hétköznapi ember számára is, hisz bármely háztartási gép, tv, mosógép, mosogatógép, stb., áráért lehet szinte már egy középkategóriás splitklímát kapni. Ezek egyik változata a légcsatornázható split, amikor a beltéri egység egy rejtett helyen, pl. álmennyezet fölött van, és a légbefúvás légcsatornákon keresztül történik. Néhány gyártó piacra dobott olyan készülékeket is, ahol a kültéri egységet is el lehet rejteni, ahol nem lehet homlokzatra kihelyezni a készüléket.

Az ablakklímák főleg az irodákban terjedtek el, nagy hátrányuk a zajosság, mivel a kültéri egység kompresszora, és a ventillátor okozta zaj közvetlenebbül jut be a belső térbe.

Kisebb helységekben használatosak a mobilklímák, melyek egyetlen előnye, hogy nem kell telepíteni, viszont zajosak, és lényegesen kisebb hatásfokúak, mint a split készülékek.
Újabban elterjedőben vannak a légcsatornás klímaberendezések, melyeket optimális esetben, kész épületekben, jelentősebb bontás nélkül is be lehet építeni. Ezeknek a készülékeknek több előnye is van az egyszerű splitklímákkal szemben. Csendesség, kisebb légáram, esztétikusság, friss levegő utánpótlás. Áruk több helyiség hűtése esetén közel van a splitklímák árához..

 A klíma készülék vásárlásakor mindig figyelembe kell venni a hűtendő helyiség nagyságát (légköbméter), hőtermelését (fekvés, nyílászárók száma, nagysága, bent tartózkodók száma, egyéb hőt termelő berendezések léte (számítógépek, hűtők, világítótestek, stb.) A méretezést általában érdemes tapasztalt szakemberre bízni, csakúgy, mint a telepítést. A gyártók által vállalt garanciát csak szakszerűen, fényképes zöldkártyával rendelkező szerelő által telepített készülék esetében lehet érvényesíteni.

Image Image Image Image Image

Image Image Image

 

http://www.klimabuda.hu